Klik hier om de wallpaper te downloaden


Merk voertuig: Peterbilt
Type voertuig: 379
Oorspronkelijk aantal PK's: ca. 600
Bouwjaar: 1999
Wielbasis: 3.90
Oorspronkelijke afkomst voertuig: De Peterbilt is afkomstig uit Texas. Eind 2013 is de truck door ons uit Amerika gehaald.
Oorspronkelijke functie voertuig: De eerste jaren van zijn bestaan heeft doorgebracht als "long distance hauler". Daarna is er een lier op gebouwd en werd hij ingezet als winch truck.


Plaats van het team: Moerkapelle
Chauffeurs: Robbert, Ardjan, Bas, Keesjan, Henk, Laurens
Monteurs: Bas, Ardjan, Robbert, Keesjan, Henk, Laurens, Jaco, Maarten
Overige leden: Dick, Romano
Jaar dat met Truckpulling is gestart: Murphy's Law startte vanaf eind seizoen 2015 in de VTN 9,5 tons supersportcompetitie.
Behaalde prijzen: In 2006 is het team begonnen als Team FTF. Hiermee is tot 2013 deelgenomen in de VTN supersportcompetitie, met wisselend succes. Door vergaande technische drempels die we met de FTF ontmoetten hebben we besloten vanaf 2014 met een nieuwe truck deel te nemen. In Montfoort, de op een na laatste competitiewedstrijd van de competitie van VTN, heeft Murphy's Law zijn maiden run gereden. Na enkele jaren zoeken en enkele ingrijpende modificaties rijdt Murphy's Law sinds 2023 in het promoklassement. Hier zijn inmiddels diverse podiumplaatsen gehaald.
Verbouwingen dit seizoen: Gedurende de corona-periode is de Peterbilt voorzien van een commonrail-brandstofsysteem. Daarnaast is de motorsetup gewijzigd (nokkenas) en is de volledige luchthuishouding op zijn kop gegaan door o.a. de intercooler te vervangen. Omdat we het lijnenspel van de truck niet willen verstoren is de radiator in het chassis gebouwd zodat de intercooler in de neus geplaatst kon worden. Daarnaast is de trekhaak in lengte verstelbaar gemaakt en aan de gewichtsverdeling gewerkt. In seizoen 2023 rijdt de truck met een andere turbosetup, andere zuigers en enkele kleinere aanpassingen.
Defect in dit seizoen: diverse schades


Oorspronkelijk aantal PK's: ca. 600
Geschatte aantal PK's: Ligt er een beetje aan wie er schat...
Aantal cylinders: V8
Motorinhoud: 18,5 liter
Type achteras: Steyr naafreductie
Type turbo: 2
Versnellingsbak: Allison automaat
Type koppeling: Koppelomvormer
Type brandstofpomp: Commonrail


Opmerkingen van het team:

Smile, tomorrow will be worse..... (Edward A. Murphy, 1918-1990)Website van het team: www.murphys-law.eu


Facebook pagina van het team: Klik hier voor de Facebook pagina