Na afwezigheid van 5 jaar is Van Donselaar weer terug op de baan. Met deze fantastische truck!Het heeft even geduurd. De aloude blauwe Scania P92 met haar 2 staande uitlaten werd (alweer) 5 jaar geleden aan de kant gezet om zich te kunnen concentreren op de bouw van de nieuwe.
Een 9 liter motor bleek toch te klein voor deze tak van sport.

In basis is een Scania T114 aangeschaft en heeft in de gele kleuren nog enige malen meegedaan in de Standaard Klasse.
De bouw van de Pulling Truck is zo'n 3 jaar geleden serieus aangepakt. De auto is compleet opnieuw opgebouwd, waar een 16 liter V8 in is gehangen. De cabine kan voor onderhoud naar achteren worden geschoven om zo goed bij de motor te kunnen komen.
Noemenswaardig is het Common Rail systeem op deze motor, waarmee het team in de hogere vermogens probeert te komen. Je kan wel stellen dat het een experiment is, eerdere pogingen met deze techniek zijn niet altijd succesvol geweest.

De Maiden Run heeft plaatsgevonden op de wedstrijd in Renswoude in 2018. Ondanks een lichte brandstof lekkage is de run uitermate geslaagd te noemen. De auto is heel gebleven en er zijn veel meetgegevens verzameld.
"We doen nog even rustig aan om te ontdekken hoe de auto het doet", aldus Gerard van Donselaar. "Het heeft veel moeite gekost om zover te komen en dan zijn we bijzonder gelukkig met dit resultaat!".

De redactie wenst Van Donselaar met haar nieuwe "Little King" veel succes met deze truck!
Laatst aangepast: 20-6-2018 - 8:20