Stichting EPS heeft in samenwerking met VTN een wedstrijdbaan reglement en een verklaring opgsteld. Met de tip aan elke organisatie om deze te gebruiken.Al langer stond het op de wensenlijst bij diverse organisaties: duidelijkheid verschaffen over de regels waar functionarissen zich aan dienen te houden.

Stichting EPS (sleepwagenvereniging) en VTN (Truckpulling Nederland) hebben gezamelijk het document opgesteld waarin dat geregeld is.

Het document bestaat uit 2 delen:
a. Een verklaring die elke functionaris kan ondertekenen
b. Een instructie voor baanfunctionarissen

De instructie geeft op een aantal punten duidelijk aan wat er van een functionaris verwacht wordt en met welke regels rekening gehouden dient te worden.
Deze instructie is geschikt voor functionarissen bij VTN en EPS, maar ook bij de wedstrijdorganisator zelf die functionarissen toelaat op de baan.

Door de functionaris het document te laten ondertekenen, wordt het lezen van het document nog beter gestimuleerd.
Voor de organisator is het een middel om aan te tonen dat zij alles in het werk heeft gesteld om veiligheid te verbeteren.

Het nieuwe document wordt in seizoen 2018 voor het eerst toegepast. In de winter 2018 / 2019 zal het worden geevalueerd om te zien welke verbeterpunten er nog nodig zijn.,
Een mooie stap in de richting van optimale veiligheid!Klik hier voor het downloaden van het document >>


Laatst aangepast: 22-3-2018 - 10:15:23