Een gezellig avondje truckpullen in Best!
Op zaterdag 16 september werd er door twee deelnemers in de sport klasse en vier deelnemers van de supersport klasse afgereisd naar Best. Ondanks de vele regen van de afgelopen dagen gingen de voorbereidingen in Best vol goede moed door. En wat hebben we het deze avond getroffen met het weer! Er lagen twee zand banen, één baan met Blue Fox voor diverse klasse tractoren en jeeps en op de andere baan Brutus voor de trucks en twee klasse tractoren. Rond de klok van 19.00 uur mochten alle trucks twee keer rijden. De sleepwagenbemanning wist een mooie afstelling te maken zodat er vele full pulls gescoord werden. In de tweede run kwam de Volvo van Team Geuens er niet goed op. De Volvo bleef steken voor de 60 meter, waarop de mannen besloten om deze avond niet meer aan te haken.

Later op de avond komen de overige vijf deelnemers met gemak over de honderd meter lijn heen. Naar mate de avond vorderde kreeg de baan meer grip. Aan het einde van de run van White Champ hoorde we een harde knal. Even werd gedacht dat de turbo gesneuveld was, maar de intercooler bleek te zijn open geklapt!

Van schilt mag de finale openen en zet een afstand van 96,93 meter neer. De Kenworth van Empty Wallet houdt goed aan en 93,55 meter is het maximale wat er in zit. Keurig gedaan beide!

Met een zwaardere sleepwagenafstelling reed Iveco Schouten de verste afstand met 98,11 meter pakte zij de overwinning. Als laatste mocht Black Widow een poging wagen. Die een score van maar liefst 94,36 meter liet noteren, een welverdiende tweede plek. De Renault heeft zeker vooruitgang geboekt en daar zijn de mannen van Black Widow ook zeer tevreden over. Zo sloten we een mooie demo wedstrijd in Best af!Condities van de wedstrijd

Lengte: 100 meter
Sleepwagen(s): Brutus
Weersomstandigheden: droog
Soort baan: zandbaan
Reglementen: VTNUitslag VTN 9,5 ton Sport

S
Nr
Team
Bestuurder
1e trek
2e trek
3e trek
4e trek
-3-06Van Schilt Pulling, Scania 143-450, RoosendaalTinus Van Schilt / Danny Laurense
F.P.
92,45
F.P.
96,93
-3-14Team Empty Wallet, Kenworth T800, Sint OedenrodeJarno Saris/patrick de bresser
F.P.
F.P.
F.P.
93,55Uitslag VTN 9,5 ton Supersport

S
Nr
Team
Bestuurder
1e trek
2e trek
3e trek
4e trek
11-03Iveco Schouten, Iveco Stralis, schouten
F.P.
F.P.
F.P.
98,11
21-10Black Widow, Renault Magnum, NijnselPatrick de bresser/ Marc van gemert
97,40
F.P.
F.P.
94,36
31-12White Champ, Daf 85, SchijndelFrank van der Sangen
F.P.
F.P.
F.P.
-
41-33Crazy Grey Power, Volvo FH16, Balen (B)Glenn Geuens / Geert Geuens
F.P.
57,10
-
-