VTN SupersportDe 25ste editie Truck en Tractor Pulling in Leende zorgde voor een verrassende avond. Gelukkig is het de afgelopen dagen droog weer geweest, maar er zit nog genoeg vocht in de grond. Nou… een zacht zand baantje vanavond de trucks hadden veel moeite om hun grip te vinden. Er staan deze avond 16 Supersport Trucks ingepland, om het publiek een mooie avond te bezorgen. De witte DAF CF85 van Verspui was de eerste truck die mocht aanhaken, ze zette de sleepwagen stil op 95,22 meter, ze vragen meteen aan om de run na 6 plaatsen over te doen. De sleepwagen blijft zo afgesteld staan en dan is het de beurt aan White Champ de DAF 85 haalt een Full Pull. No Risk No Fun en Black Widow blijven steken in de 90 meter, team de Moaskantrekkers geeft hetzelfde beeld en zet hem neer op 80,08 meter. De DAF van Verspui komt in de herkansing over de finish! Team Vaku Puller kan niet goed weg komen en keren terug naar het Parc fermee om te kijken wat er aan de hand is. Rocking Horse junior zet de sleepwagen ook over de finish maar het klinkt niet goed en wat witte rook betekend toch dat het motorblok schade heeft opgelopen deze run. Pech is er ook voor de mannen van Iveco Schouten de groene vlag is gegeven maar tijdens het op toeren horen we een raar geluid en er wordt geconstateerd dat de versnellingsbak gesneuveld is.Team Yellow Devil heeft helaas koppelingsproblemen en komt deze avond na hun eerste trekpoging niet meer op de baan.Tien deelnemers weten zich in de eerste kwalificatie te kwalificeren, het tempo van de runs licht duidelijk langzamer dan normaal, de motoren krijgen veel te verduren.

In de tweede kwalificatie lukt het No Risk No Fun en de De Moaskantrekkers om zich te kwalificeren. Bij de zwarte Renault van Black Widow klapt op de veertig meter de intercooler open, einde wedstrijd voor deze deelnemer. Ook mogen we een Full Pull noteren voor team Vaku Puller nadat ze na de eerste trekpoging de brandstofpomp van de Volo F16 opnieuw hebben afgesteld, snel daarna is het duidelijk dat ook de koppelingscilinder van Volvo F16 het begeven heeft en dat zij deze avond niet meer aan de start zullen verschijnen. Vele afvallers met behoorlijke schade in de kwalificatie!

Voor de eerste Pull Off wordt de sleepwagen zwaarder afgesteld. Verspui parkeert zijn DAF bij 79,75 meter. White Champ zet de Daf 85 over de honderd meter lijn en mag mee naar de finale. No Risk No Fun komt niet verder dan 26,01 meter. Veldhuizen heeft een verkeerde versnellingskeuze gemaakt en komt echter vele meters tekort. Team Ruttchen Powerr , De Hulk en De Manne van Janne 2 kunnen hun PK ’s niet kwijt op deze baan.

Zo bleven er vijf trucks over voor de finale, hier mocht White Champ de aftrap doen, en dat deed hij met een nette afstand van 89,73 meter. Een keurige vierde plek. Rocking Horse senior weet vol verrassing en Full Pull te scoren. Team De moaskanttrekkers komt 35 cm tekort op de DAF van White Champ, toch een hele mooie vijfde plek na de motorschade die de Volvo F16 op liep in Herwijnen. De MAN van Mad Men gaat vol vertrouwen van start zoals we gewend zijn, bij de 80 meter komen de voorwielen nog los en weten een keurige Full Pull neer te zeten. Als laatste deze ronde is Van Tilburg Bastianen aan de beurt de spanning was te zien op de gezichten van alle teamleden. De DAF 2700 geeft goed gas en met de uiterste krachtinspanning weten zij de sleepwagen neer te zetten waar hij hoort: 100 meter verder! Wow, wat een show!

Drie trucks mee naar de Super Finale, de sleepwagen wil het front gewicht niet inzetten dus wordt er besloten om voor een Floating finish te gaan dus de 110 meter! Rocking Horse senior komt als eerste aan de start vol gas weg en weet de Power Breaker op 88,71 meter stil te zetten. Na de Scania komt de MAN op de baan een mooie run brengt ze naar een afstand van 91,83 meter waar we een hele harde knal horen, de turbo! Na afloop horen we van de mannen van de MAN dat waarschijnlijk het uitlaathuis van de turbo gescheurd is. Het team van Van Tilburg Bastianen komt de baan in voor hun gevoel hadden ze met de vorige Full Pull al gewonnen. Ze reden een nette 88,23 meter op het scorebord. Op één Mad Men, twee Rocking Horse senior , drie van Tilburg Bastianen!


HobbysportDe Hobbysporters kwamen graag even voor de Hyproslee staan, deze avond. Aan de jongens van de BasRijs om haar sleepwagen zo af te stellen dat er een mooie wedstrijd van te maken zal zijn.
En dat kost de nodige moeite.
Nadat Bos veevoeders haar toerensensor even had getest, kwam Van Schilt als eerste op de baan.
Oeps, dat schiet met 80 meter niet erg op. De wagen trekt glibberig weg en ook Breedijk en Van Keulen laten zien hoe moeilijk de baan vanavond is. De Hyproslee gooit er een paar gewichten uit en dan lijkt het aardig goed te gaan.

Bad Bull is de eerste die een echte poging op haar naam zet. Driver Henk gooit het gas er lekker op en de wagen trekt mooi weg. Maar dan is het voorbij de 30 meter een plof, de witte rook verraad een opgeblazen turbo. De wagen had de vaart er goed in en bij 35,37 meter staat de boel stil. Het team mag aan de slag, dit is de tweede turbo al dit seizoen die naar de maantjes is.
Van Dijk, Van Rijswijk en Shavepower bevestigen de juiste instelling van de sleepwagen, waarna de overige proeftreks ook laten zien dat het nu wat beter gaat.

De tweede ronde wordt overgeslagen volgens het "kwalificatieronde" systeem van VTN, omdat in de eerste ronde iedereen een Full Pull had en Bad Bull wegens defecte turbo niet meer kan starten.
De toerensensor bij Bos veevoeders en Van Schilt blijken niet goed te werken. Met man en macht wordt er aan gewerkt, waarbij Van Schilt spontaan hulp aangeboden kreeg van team VTN Nieuwaal. Waarvoor dank!

De derde ronde laat zien dat het aankomt op drie zaken: Gewicht zo veel mogelijk op de achteras, de bandenkeuze met de bijbehorende lage spanning en het beheerst wegrijden om grip te behouden.
Veel PK's is lekker, maar niet noodzakelijk en kan zelfs tegen je werken.
Team Breedijk kreeg al het advies: jouw banden zijn te hard... Na de eerste ronde is het team direct zijn banden gaan wisselen om meer grip te krijgen. Maar helaas, vlak voor de finish is de vaart er uit, waardoor het team op de 8e plaats is geeindigd.
De rest kwam met best veel moeite over de eindstreep.

In de vierde ronde staat de Hyproslee maar een tandje zwaarder, bang als ze is om te grote stappen te maken.
Glibberend en glijdend trekken ze weg, waar deze ronde alleen Van Keulen, Van Schilt en Volvo Van Dijk over de finish weten te komen. Bij Bos veevoeders leek de wagen vermogen te missen. Van Rijswijk had net een dag voor de wedstrijd de motor gewisseld en zoekt nog naar de juiste afstelling. Slechts een zesde plaats voor deze kampioen.
De overige deelnemers komen slippend tot stilstand en mogen nog even meedoen buiten mededinging.

In de vijfde trek start Van Schilt tegelijkertijd met No Risk No Fun op de Supersport baan.
Beiden hebben moeite om weg te komen. No Risk Nu Fun had "een slecht huwelijk tussen de banden en de baan" volgens presentator Arco Sterk, die weer lekker op dreef was.
Van Schilt had al een verrassende finaleplaats te pakken, dus vol goede moed werd er volop gas gegeven en strand de Scania op 44,37 meter.
Buurman No Risk No Fun zet de auto tegelijkertijd op 26,01 meter. De opmerking aan No Risk No Fun dat ze zich hebben laten overklassen door Van Schilt werd lachend in ontvangst genomen. Met kiespijn welliswaar.

Aan Van Keulen om Van Schilt voorbij te rijden, met een hijgende Ny Titan (Van Dijk) achter in zijn nek.
De Zeeuwen zijn lange afstanden wel gewend en plaatsen de DAF netjes op 93,34 meter.
Vervolgens zien we zenuwachtige bewegingen bij de Volvo van Van Dijk. De cabine gaat zelfs voorover. De startmotor start wel, maar start niet de motor die starten moet. Oftewel, hij doet het niet.
En dat is vervelend, want de wedstrijd wacht op de deelnemer.
Uiteindelijk geven ze voor de wedstrijd aan het niet op tijd voor elkaar te krijgen en komt het team daarmee op de derde plaats terecht.
De wedstrijd is daarmee beslist en wordt Van Keulen de grote winnaar van deze wedstrijd.
De grootste verrassing is voor Van Schilt en de grootste angst hebben ze voor de Ny Titan van Van Dijk.
Al met al een verdiende score.Allemaal veel succes met sleutelen de komende week.
De volgende Hobbysport competitie wedstrijd is op zaterdag 2 mei in Tholen en voor beide competities op zaterdag 9 mei in Oud Gastel.

Tot dan!


Klik hier voor het fotoalbum van Erwin Visser >>Klik hier voor het album van Cora van Rijswijk >>Klik hier voor het album van Gerjan Kortlever >>


 


Condities van de wedstrijd

Lengte: 100 meter
Sleepwagen(s): Hyproslee /Powerbreaker
Weersomstandigheden: droog
Soort baan: zandbaan
Baanconditie: zachte zandbaan
Reglementen: VTNUitslag VTN 9,5 ton Hobbysport (punten)

S
Nr
Team
Bestuurder
1e trek
2e trek
3e trek
4e trek
5e trek
6e trek
Punten
1 3-02 Team Van Keulen, DAF 95, Middelburg Johnny Matthijsse
F.P.
-
F.P.
F.P.
93,34
-
50
2 3-06 Van Schilt Pulling, Scania 143-450, Roosendaal Tinus van Schilt
F.P.
-
F.P.
F.P.
44,37
B.M. 22,20
45
3 3-04 Volvo Van Dijk, Volvo FH16, Utrecht Udo Tonus/ Martijn Slingerland
F.P.
-
F.P.
F.P.
0,00
B.M. 86,16
42
4 3-07 Shavepower, Iveco Eurostar, Zwartewaal Rini Scheer/Martin Koornneef/ Arjan van der Kooij/ Theo van bergeijk/ Maaike Scheer
F.P.
-
F.P.
77,58
-
B.M. 93,05
40
5 3-10 P. Bos veevoeders, DAF 85, Ederveen Robert Bos / Pieter Bos / Dirko Bos
F.P.
-
F.P.
69,18
-
-
6 3-01 Team van Rijswijk, Renault AE Magnum, Wijk en Aalburg Kees van Dongen
F.P.
-
F.P.
66,21
-
-
38
7 3-03 Team van Dodeweerd, DAF 95 XF, Dodewaard Gerrit / Hans / Raymond / Richard / Geurt
F.P.
-
F.P.
61,03
-
B.M. 79,52
36
8 3-13 Breedijk Truckpulling Team, Renault AE560, Opmeer W.P.A Breedijk / A. Houtman
F.P.
-
95,46
-
-
-
35
9 3-11 Bad Bull, Volvo F16, Scherpenzeel Dirk Methorst / Henk van Ginkel
35,37
-
-
-
-
-
34
Uitslag VTN 9,5 ton Supersport (punten)

S
Nr
Team
Bestuurder
1e trek
2e trek
3e trek
4e trek
5e trek
Punten
1 1-01 Mad Men, MAN V 10, Eerde (NB) -
F.P.
-
F.P.
F.P.
91,83
50
2 1-04 Rocking Horse Senior, Scania 142, Gameren Bram van Tuijl
F.P.
-
F.P.
F.P.
88,71
45
3 1-09 Van Tilburg Bastianen, DAF 2700, Vianen Gertjan Jansen / Fred Bonovrie / Jeroen van Osch
F.P.
-
F.P.
F.P.
88,23
42
4 1-12 White Champ, Daf 85, Schijndel Frank van der Sangen
F.P.
-
F.P.
89,73
-
40
5 1-06 Moaskanttrekkers, Volvo F16, Oijen (NB) -
80,08
F.P.
F.P.
89,38
-
38
6 1-02 De Manne van Janne 2, Scania 164-580, Heesch Martijn de Bekker
F.P.
-
98,13
-
-
36
7 1-14 Ruttchen Powerrr, Mercedes Benz Actros V10, Tilburg Ralph / René
F.P.
-
90,02
-
-
35
8 1-08 Verspui, DAF CF 85, Hoornaar Jan/Bart/Patrick/Gertjan
F.P.
-
79,75
-
-
34
9 1-05 De Hulk, Volvo FH16, Nieuwaal Robbert van Tuijl / Gilbert van Tuijl
F.P.
-
75,93
-
-
33
10 1-11 Veldhuizen, Iveco Turbostar, Werkhoven Co Oskam / Gerard van der Grift
F.P.
-
62,61
-
-
32
11 1-19 No Risk No Fun, MAN 19 flt 502, Renswoude Henry vd Haar /Bart de Kleuver / Gert Veldhuizen
94,55
F.P.
26,01
-
-
31
12 1-23 Rocking Horse Junior, Scania 164-480, Gameren Arjan Kolbach
F.P.
-
-
-
-
30
12 1-21 Vaku Puller, Volvo F16, Helvoirt Coen van Kuijk / Bart van Kuijk
13,35
F.P.
-
-
-
30
14 1-10 Black Widow, Renault Magnum, Nijnsel -
91,30
43,08
-
-
-
28
15 1-15 Yellow Devil, Renault Magnum AE500, 's-Hertogenbosch -
3,13
-
-
-
-
27
16 1-03 Iveco Schouten, Iveco Stralis, Utrecht -
0,00
-
-
-
-
26
Totaalstand van het VTN 9,5 ton Supersport 2015

STeam
A
B
TOTAAL
1 Mad Men, MAN V 10
45
50
95
2 De Hulk, Volvo FH16
50
33
83
3 Rocking Horse Senior, Scania 142
33
45
78
4 Van Tilburg Bastianen, DAF 2700
35
42
77
5 De Manne van Janne 2, Scania 164-580
36
36
72
6 Rocking Horse Junior, Scania 164-480
40
30
70
7 Ruttchen Powerrr, Mercedes Benz Actros V10
34
35
69
8 Moaskanttrekkers, Volvo F16
30
38
68
8 White Champ, Daf 85
28
40
68
10 Verspui, DAF CF 85
32
34
66
11 Iveco Schouten, Iveco Stralis
38
26
64
12 Veldhuizen, Iveco Turbostar
31
32
63
13 Yellow Devil, Renault Magnum AE500
29
27
56
14 Vaku Puller, Volvo F16
25
30
55
15 Black Widow, Renault Magnum
26
28
54
16 IVS Team RhinoRocket, Iveco
42
 
42
17 No Risk No Fun, MAN 19 flt 502  
31
31
18 Van Walsem, Scania R142
27
 
27
19 Team Van Donselaar, Scania 92      
19 Truckpullingteam Goorden, Volvo FH16      
19 De Manne van Janne 3, Scania T      
19 Vlastuin Truckopbouw, Scania 142      
19 Murphy's Law, Peterbilt 379      
19 UCE-Trading Supersport, Volvo FH16      


A = Herwijnen, 17 april 2015
B = Leende, 25 april 2015


Totaalstand van het VTN 9,5 ton Hobbysport 2015

STeam
A
B
TOTAAL
1 Volvo Van Dijk, Volvo FH16
50
42
92
1 Team Van Keulen, DAF 95
42
50
92
3 Team van Rijswijk, Renault AE Magnum
45
38
83
4 Van Schilt Pulling, Scania 143-450
35
45
80
5 Shavepower, Iveco Eurostar
36
40
76
6 Breedijk Truckpulling Team, Renault AE560
40
35
75
7 Bad Bull, Volvo F16
38
34
72
8 Team van Dodeweerd, DAF 95 XF  
36
36
9 Team Tweety, Volvo FM10      


A = Herwijnen, 17 april 2015
B = Leende, 25 april 2015